2010. november 18., csütörtök

Úgy döntöttem,hogy a történet első harmadából felteszek egy darabot

dreis=ejtsd;drájsz idő egység.Egy dreis=12 standard nap {egyszer átdolgozott szövegrész,még legalább egyszer korígálva lesz.


Ten és Melody nemrég érkeztek meg a közös lakásukba.
Ten kommunikátora elkezdett csipogni . –KI az? –Kérdezte Melody. Ten miután megnézte a kommunikátorát válaszolt: -Fo az. –Mondta,majd a kommunikátort elektronikusan összekötötte a halljukban található nagy monitorral. Miután ezt megtette aktiválta. A hatalmas képernyőn Fo jelent meg. –Ááá Ten jólesik önt újra viszont látni! –Önt is uram! –Felelte Ten. –Mondja,hogy telt a vissza útja? –Érdeklődött Fo,majd hozzá tette: -…mármint minden rendben volt? –Igen uram. –Mondja jol van? -…Igen uram. –Mondta kissé unottan Ten. –Elnézést,hogy ijen nyersen rákérdezek,de mind a ketten tudjuk nem azért hívott ,hogy kikérdezzen a testi épségem felöl. –Valóban nem. –Felelte Fo. –Hát ha a Csandra missió felöli jelentés végett keresett fel,azt már elküldtem. Fo mosolyogva válaszolt: -Nem azért kerestem fel magát. Beszéltem a fivérével és Ferissel.,vagy mondjuk úgy,hogy a jövendőbeli apósával. Ezek szavak hallatán Ten észbekapott és ö is elmosolyodott: -Vagy úgy!
Ezután Fo elmesélte Diinnel és Ferissel való beszélgetésüket,majd átadta a fivére üzenetét. -…ja és mielőtt elfelejteném:A következő…mondjuk két dreisben nem kell munkába állnia. Mondjuk úgy,hogy ez az én kis nászajándékom. Még mielőtt Ten meg tudott volna szólalni Fo bólintott egyet a fejével és kiszállt a kommunikátor kapcsolatból.
Ez a beszélgetés után Ten és Melody egymásra néztek. Mind a ketten arra vártak,hogy a másik megszólaljon. Végül a csendet Melody törte meg: -Ten tudod,hogy mit jelent ez? Ten idétlenül bólogatott,majd örültek módjára megszólalt: -Igen…hogy foglalhatok két helyet a következő bázishajóra amelyik a Qwariusra megy! -Igen igazad van,de nekem lenne egy jobb ötletem! –Jól van…hallgatlak. –Mondta Ten. -Szoval Fo szerint Diin és apa a Qwariusra mennek. Tudjuk,hogy anya is ott van. Fill és Drei is oda mentek. Már csak Divi hiányzik a csapatból. Tudod arra gondoltam hívjuk meg öt és a családját. Na mit szólsz az ötletemhez? Ten elöször úgy tett mintha nem tetszene neki Melody ötlete: -…hát…nem is tudom. De…én csak jot akkartam! –Mondta lehangolva Melody. De alighogy befejezte a mondatot Ten átölelte: -Csak vicceltem! Jaj de undok vagy! –Felelte Melody sértődöttséget színlelve. –Tudod mit menjünk át Diviékhez most! –Ajánlotta Ten. –Végül is miért ne,úgysem laknak messze! –Mondta Melody.

Szereplők:TEN'GO'RÁN,Szaleán
FO'GÁ'RO,Szaleán
MELODY FORTIS,Ember